Нові подробиці вибуху у Бєлгороді: снарядів було два (Фото, Відео)

У Бєлгороді продовжується розслідування наслідків випадкового випаду бомби з винищувача-бомбардувальника Су-34.

За деякими повідомленнями, була скинута не одна, а дві бомби. Як стверджують очевидці, другий снаряд пробив кілька балконів та залишився в землі.

Про це 21 квітня в ефірі YouTube-каналу “Ходорковський. Live” розповів  журналіст та автор Telegram-каналу “Попіл” Микита Пармьонов.

“Впав якийсь ще снаряд. Найімовірніше, це була друга бомба і впала вона неподалік місця на вулиці Шаландіна. Якщо дивитися на карту Бєлгорода, місце вибуху першої бомби та де постраждали люди, можна побачити, що там практично квартал. Очевидно, що там теж було падіння”, — повідомив журналіст.

За даними видання “Дзеркало”, від другої ракети постраждав будинок за адресою Шаландіна, 15. Біля будівлі була пробита частина балконів з другого по п’ятий поверхи в одному з під’їздів, а також невелика вирва у землі.

Будівля знаходиться приблизно за 240 метрів від епіцентру вибуху і відокремлена від нього дев’ятиповерхівкою.

бєлгород карта, бєлгород, бомба бєлгород

“Предмет впав з великої висоти – швидше за все, з того ж літака, який упустив першу бомбу. Самого предмета поки видно не було, проте це цілком може бути ще одна авіабомба”, — зазначило видання.

“Позаштатний схід авіаційного боєприпасу” трапився у Бєлгороді, – що відомо (Фото, Відео)

Крім того, видання повідомляє, що сьогодні були опубліковані нові фото цього будинку на вулиці Шаландіна. Будівля була огорожена, на місці працювала техніка.

Вид на пострадавший дом на Шаландина, 21 апреля. Здание оцеплено. Фото: t.me/zhest_belgorod
Вид на пошкоджений багатоповерховий будинок на вулиці Шаландіна, 21 квітня. Фото: t.me/zhest_belgorod

Також показали на фото й місце влучання невідомого предмета. Вирви, про яку писали раніше, там вже немає, але добре видно, шо на місці проводили копальні та пошукові роботи, оскільки скрізь було багато свіжої землі.

Вид из окна пострадавшего дома на Шаландина. Вместо небольшой воронки - большое количество свежей земли (что-то раскапывали). Фото: t.me/zhest_belgorod
Вирви під вікнами пошкодженого будинку немає, але є сліди від розкопування.

На думку журналістів видання, з урахуванням усієї наявної інформації, над Бєлгородом “зійшли” два снаряди.

“Російський винищувач-бомбардувальник Су-34 з невідомої причини випадково впустив на Бєлгород дві бомби (швидше за все, ФАБ-500). Одна з них не вибухнула, але пробила балкон в будинку на вулиці Шаландіна (півтонний боєприпас аеродинамічної форми при скиданні з декількох кілометрів набирає величезну швидкість та цілком може пробити залізобетон й без детонації – бомба досить міцна). Друга здетонувала на перехресті Ватутіна та Губкіна, дивом нікого не вбивши”, — зазначають у висновку видання “Дзеркало”.

Коментарі