Нові правила поїздок: у харків’ян у поїздах будуть вимагати ПЛР-тести або документи про вакцинацію

З 21 жовтня на поїздах Південної залізниці зміняться правила посадки пасажирів. Обмеження діятимуть на території Харкова та області, а також у сусідніх регіонах. Про це розповіли в пресслужбі Південної залізниці.

Поліція буде перевіряти COVID-сертифікати по QR-коду

Раніше Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про карантин. Нова редакція документа передбачає, що у пасажирів повинні бути при собі не тільки квитки і посвідчення особи. Тепер в список додали документи про відсутність COVID-19. Це можуть бути негативні результати ПЛР або експрес-тест (зроблений не більше ніж за 72 години до посадки), а також папери про проходження вакцинації або отриманні першої дози вакцини.

За даними “Укрзалізниці”, в разі відсутності цих документів провідник має право не допустити пасажира в поїзд. У цьому випадку повернення грошей за квиток здійснюється за діючими правилами перевезень. Харків’ян і жителів регіону просять заздалегідь приходити на вокзал, оскільки перевірка сертифікатів може зайняти час.

У Харківській області за добу від COVID-19 померли 32 людини

Нагадаємо, раніше МОЗ затвердило список професій, для яких вакцинація є обов’язковою. Згідно з наказом МОЗ, їй підлягають співробітники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, а також закладів освіти (сюди входять дошкільні, шкільні, позашкільні заклади, ЗВО і наукові установи всіх типів і форм власності). Працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації, але відмовляються робити щеплення, чекають санкції: їх відсторонять від роботи без збереження зарплати.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі