Обійняли посади в окупаційній адміністрації: двом мешканцям Харківської області повідомили про підозру (Фото)

Співробітники СБУ повідомили про підозру двом представникам окупаційної влади на звільненій від російських загарбників території Харківської області. Про це 20 жовтня повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 48-річний фігурант із початку окупації селища Чкалівське Чугуївського району добровільно пішов на співпрацю з представниками країни-агресора.

З березня чоловік обіймав посаду “голови об’єднаного товариства”, діючи на користь ворога, виконуючи організаційні та адміністративно-господарські функції у Чкаловському та ще 19 прилеглих населених пунктах.

Ще один 42-річний місцевий житель погодився стати “старостой” Чкаловського. З початку липня по вересень він регулярно брав участь у засіданнях окупаційної адміністрації у місті Балаклія, здійснював за їх вказівкою збір інформації та заяв від мешканців Чкаловського.

Співробітники СБУ затримали “старосту” Чкаловського після деокупації селища. “Голова громади” втік на територію країни-агресора ще на початку контрнаступу ЗСУ. Наразі він оголошений у розшук.

Обом фігурантам повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі