Обов’язкова евакуація з Донеччини продовжена через різке збільшення обстрілів

Обов’язкова евакуація населення Донецької області продовжена через різке збільшення обстрілів населених пунктів російськими загарбниками.

Про це повідомляє пресслужба Донецької облдержадміністрації.

Як зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи ОВА Ігор Бойко, станом на 25 грудня спостерігається значне збільшення кількості обстрілів із різних видів озброєння з боку збройних формувань рф по населених пунктах та об’єктах енергетичного комплексу області.

В ОВА підкреслили, що виключною вимогою стало врахування особливих потреб мешканців з інвалідністю, зокрема з порушенням органів зору, слуху, опорно-рухового апарату, з розумовою відсталістю, психічними розладами, та інших маломобільних груп населення (осіб, які їх супроводжують), у тому числі тих, які перебувають у закладах охорони здоров’я, освіти та соціального захисту, а також дітей з батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками.

Окупанти обстріляли село на Херсонщині: загинула жінка

“Ми повинні чітко розуміти, які сили і засоби будуть залучатися до проведення заходів з обов’язкової евакуації населення у разі її необхідності, наскільки вони до цього готові, і яким чином буде організовано їх взаємодію”, – наголосив Філашкін.

Він нагадав, що постійні обстріли населених пунктів області, об’єктів паливно-енергетичного комплексу, інших критичних об’єктів інфраструктури з боку російського агресора призводять до людських втрат і несуть реальну загрозу життю та здоров’ю жителів тих населених пунктів, де поки ситуація більш-менш стабільна, але може погіршитися у будь-який час.

Коментарі