Очолив окупаційну “міліцію” у Козачій Лопані: харків’янину повідомили про підозру (Фото)

Про це 24 вересня повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники СБУ викрили 33-річного харків’янина, котрий добровільно погодився співпрацювати з рашистами. У травні фігурант очолив створений окупантами незаконний правоохоронний орган – так званий “територіальний відділ міліції смт Козача Лопань”. Чоловік організовував роботу “відділу”, підписував та погоджував незаконні службові документи, керував та давав вказівки своїм підлеглим.

За інформацією СБУ, саме в цьому населеному пункті рашисти та їхні посібники організували тортури, де допитували та знущалися над мирними жителями смт Козача Лопань.

Незадовго до звільнення селища від рашистських окупантів фігурант утік до росії, де поки що ховається від українського правосуддя.

Слідчі заочно повідомили йому про підозру за статтею 111-1 (“добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території”) КК України та оголосили у розшук.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі