Одеський посадовець пенітенціарного органу вимагав хабаря в іноземних інвесторів

31 серпня 2023 року співробітники ДБР спільно з ДСР Нацполіції України викрили заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань на вимаганні грошей за можливість залучення іноземних інвестицій.

За даними слідства, громадяни Ізраїлю звернулись до органу з питань виконання покарань щодо реалізації бізнес-плану з розташування на будівлях та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячних батарей. Вони мали створити у сукупності сонячну електростанцію, з попереднім завантаженням виробничої частини установи різноманітними замовленнями на роботу з металом.

Однак посадовець вимагав 7 тис. доларів США, як хабар за допуск представників інвесторів на територію установи, підписання відповідного договору та початку робіт.

Незаконно мав доступ до закритих даних суддівської системи: прокурори довели вину чоловіка

Правоохоронці задокументували вимагання та отримання хабаря. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено понад 100 тис. доларів США та 6800 євро. Серед них були 1700 доларів США, які були раніше передані в якості неправомірної вигоди.

Підозрюваному повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Досудове розслідування триває.

Коментарі