“Опора” знайшла порушення у чотирьох кандидатів в мери й однієї партії

Громадянська мережа “Опора” виявила активне застосування “чорного піару” під час передвиборчих перегонів, а також знайшла порушення у деяких з її учасників. З цього приводу громадські працівники звернулися в поліцію. Про це розповіли в мережі “Опора”.

У Харкові вибув з перегонів один з кандидатів у мери

За даними організації, основна маса “чорного піару” була спрямована проти двох кандидатів в мери – Ігоря Терехова та Михайла Добкіна. Останнього також звинуватили в зборі персональних даних. Ексградоначальник запропонував харків’янам приносити копію паспорта, ІПН і давати номер мобільного телефону, щоб надалі отримати допомогу на оплату житлово-комунального господарства. В “Опорі” вважають, що ці дані можуть використовуватися для вибудовування мережі можливого підкупу.

Крім того, громадські працівники знайшли ряд порушень в передвиборчій агітації. Будь-які вихідні дані були відсутні в рекламних матеріалах Михайла Добкіна, Володимира Плетньова, Костянтина Нємічєва і Миколи Кукуріки, а також в агітках від партії “Європейська солідарність”. За фактом цих порушень “Опора” направила звернення до поліції.

Вибори мера в Харкові: перший кандидат подав документи у виборчком

Нагадаємо, раніше в Харкові зареєстрували 13 кандидатів у градоначальники. У цей список увійшли діючий секретар міськради Ігор Терехов, депутати Володимир Плетньов і Аліна Мустафаєва, колишній нардеп Михайло Добкін, лідер місцевого Нацкорпусу Костянтин Немічев, бізнесмен з “Європейської солідарності” Олександр Скорик. Претенденти можуть зняти свою кандидатуру до 11 жовтня і один з них вже скористався цим правом – віцемер Куп’янська та представник ОПЗЖ Валерій Говоров.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі