Організатор “п’яних вечірок”, який знімав оголених дівчат на відео, вийшов з-під варти під заставу

Організатор “п’яних вечірок” у столиці Андрій Ярина вийшов з-під варти після внесення застави в 272 500 гривень. Про це повідомили “Суспільному” у відповіді на запит в Київській облпрокуратурі.

Прокурор наполягав на продовженні обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою, однак Голосіївський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури частково. Водночас обвинувачуваного зобов’язали носити електронний засіб контролю, не виїжджати без дозволу суду із населеного пункту, в якому він проживає, не спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також здати на зберігання закордонний паспорт.

Нагадаємо, у лютому минулого року в Інтернеті розлетілася інформація про групу молодих хлопців, які влаштовували в Києві вечірки, куди запрошували дівчат, а потім знімали їх напівоголеними та, ймовірно, ґвалтували. Відео з роздягненими дівчатами та приниженнями хлопці поширювали у соцмережах та закритих Telegram-каналах.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження, провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області. Блогера з Івано-Франківська Андрія Ярину, який влаштовував вечірки і знімав дівчат оголеними, взяли під варту. Його обвинувачують у сексуальному насильстві щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також у виготовленні, зберіганні та розповсюдженні зображень порнографічного характеру та хуліганстві. Підозри оголосили ще двом фігурантам, а шістьом молодикам вручили повістки до військкомату.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі