Організовував поїздки до РФ: депутата з Куп’янська підозрюють у колабораціонізмі

На деокупованій частині Харківщини співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами депутата Куп’янської райради від однієї з місцевих політичних сил. З кінця березня до початку осені він проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою – так званою “Военно-гражданской администрацией” міста Куп’янська. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Розстріл автоколони під Куп’янськом: перевізника, який організував виїзд, також убили

Місцевий депутат є приватним підприємцем і володіє досить таки великим автобусним парком – майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів між сусідніми окупованими населеними пунктами, а й про відкриття нового маршруту – до російського міста Краснодар.

“Не дочекавшись” деокупації Куп’янська, колаборант ще на початку контрнаступу Збройних Сил України втік на територію країни-агресора.

Колаборанти ховалися у підвалах: нацгвардієць розповів про звільнений Куп’янськ

В рамках кримінального провадження, яке розслідується слідчими СБУ, депутату-підприємцю оголошено заочну підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України: кколабораційна діяльність у формі провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором. Наразі його оголошено у розшук. Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі, до винного будуть застосовані ще й додаткові покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі