Отруєння 20 тварин у харківському екопарку: поліція проводить перевірку (Фото)

Три дні тому під час ранкового обходу працівники “Фельдман Екопарку” виявили мертвими всіх тварин з контактної зони для дітей. Серед загиблих — 12 декоративних кроликів та 6 морських свинок. За адресою виїхала слідчо-оперативна група поліції.

Як повідомили у відділі комунікації облУНП, поліцейські провели огляд місця події, опитали свідків та вилучили змиви з вольєрів. За попередньою версією слідства, тварин отруїв хтось із присутніх під час фестивалю “Бал хризантем”.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, розтин показав, що тварин отруїли миш’яком.

Як розповів “Суспільному” власник парку, бізнесмен Олександр Фельдман, коли був “Бал хризантем”, контатний двір був повністю забитий дітьми, вони брали на руки тварин та гладили їх.

“Неможливо уявити, хто це міг зробити. Може, це якась хвора людина зробила, я не знаю, нормальній таке на думку не спаде. Будемо чистити, прибирати, знову шукати тварин. Зараз закуповуємо близько 100 камер, на кожен вольєр будемо їх встановлювати. Також будемо залучати додаткових людей, щоб стежити за звірами”, — сказав Олександр Фельдман.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі