П’яний дрифт на майдані Свободи: судитимуть харків’янина, якого вже позбавили права сідати за кермо

Інцидент стався ввечері 22 жовтня. Близько 21:30 до поліції надійшло повідомлення про те, що на майані Свободи в центрі міста дрифтує автівка. Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, в цей час там проходив автопробіг вшанування пам’яті загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

На площу прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група райуправління. Водій автомобіля «ВАЗ» мав явні ознаки сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння чоловік пройшов за допомогою приладу Drager, результат якого склав 2,05 проміле, що перевищило допустиму норму в понад 10 разів.

При перевірці документів інспектори встановили, що водій судом був позбавлений права керування транспортними засобами. Також впродовж року він двічі притягувався до відповідальності за аналогічні правопорушення.

На Харківщині судитимуть водія, який, будучи п’яним, збив жінку на тротуарі

Щодо водія патрульні склали адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння) та за ч. 5 ст. 126 (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП. Інспектори відсторонили чоловіка від керування, помістивши авто на спеціальний майданчик.

Дізнавачі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Чоловіку вручили підозру у вчиненні вищевказаного злочину. Обвинувальний акт направлено до суду.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі