Передавала рашистам оборонні розробки: у Дніпрі затримали шанувальницю “русского мира”

Про це 10 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ викрили співробітницю підприємства ракетно-космічної галузі, яка передавала російським окупантам оборонні розробки та корегувала ворожі обстріли.

За даними слідства, 62-річна мешканка Дніпра добровільно погодилася співпрацювати із окупантами. Жінка чекала на прихід “російського світу” і всіляко демонструвала свою проросійську позицію в соцмережах.

З червня фігурантка передавала інформацію про військові оборонні розробки ворожим спецслужбам. Оперативники з’ясували, що її чоловік та син працюють на вказаному підприємстві, задіяні у розробці та модернізації військового озброєння та ракетної техніки.

Контактною особою мешканки Дніпра був кадровий співробітник ФСБ росії, який використав проросійські погляди шпигунки для її вербування.

Під час обшуків у будинку фігурантки співробітники СБУ вилучили комп’ютер та засоби зв’язку, які вона використовувала для протиправної діяльності. Жінці повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі