Передавали окупантам дані про розташування HIMARS: СБУ затримала російських агентів (Фото)

Про це 24 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ знешкодили ще одну міжрегіональну агентурну мережу росії. Її учасники коригували ворожий вогонь у прифронтових районах Сходу та Півдня України.

За даними слідства, в Донецькій області два російські агенти передавали окупантам місця дислокації підрозділів ЗСУ, зокрема позиції реактивних артилерійських систем HIMARS.

Інформаторів завербували представники ФСБ після повномасштабного вторгнення. У поле зору спецслужб росії фігуранти потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово “афішували” серед оточуючих. Обидва чоловіки діяли за вказівкою “зв’язкових” так званої “мдб днр”, які доповідали своїм російським кураторам. Обох агентів силовики затримали в Покровську Донецької області під час спроби передачі розвідінформації окупантам.

Ще одного ворожого агента СБУ затримала у Дніпрі. Ним виявився ув’язнений однієї із виправних установ. За допомогою мобільного телефону фігурант налагодив зв’язок зі своїми спільниками на волі, які передавали йому геолокацію українських блокпостів. Отримані дані ув’язнений передавав представникам спецслужб росії, які завербували його через зв’язки у кримінальних колах. За допомогу загарбникам ув’язнений розраховував вийти на волю та отримати посаду в окупаційній адміністрації у разі захоплення регіону.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігурантам повідомили про підозру за статтею 114-2 (“несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі