Передавали ворогові дані про позиції ЗСУ в Харкові: СБУ викрила двох російських агентів

Двоє російських агентів, які здійснювали розвідувальну діяльність на Харківщині та передавали геолокації українських захисників російському агресору, були затримані контррозвідниками Служби безпеки України в результаті спецоперації у фронтовому регіоні.

Про це повідомив речник Служби безпеки України в Харківській області, Владислав Абдула.

За матеріалами СБУ суд вирішив призначити обом зловмисникам реальні терміни в’язниці — 15 років.

Одним із ворожих агентів виявилася мешканка Чугуївського району, яка через свого чоловіка передавала окупантам розвіддані. Її чоловік, експосадовець розформованої міліції, який у 2014 році виїхав на тимчасово захоплену територію на сході України, приєднався до терористичних угруповань “ЛНР” та став “зв’язковим” генштабу російських військ. Його дружина, залишившись на Харківщині, привернула до розвідувально-підривної діяльності односельця, працівника енергогенеруючої компанії. За допомогою цього працівника, що отримував доступ до об’єктів для збору розвідданих, пара передавала важливі інформації російській військовій розвідці.

Служба безпеки України викрила ворожого поплічника у Верховному Суді (Фото, Відео)

Обох зловмисників суд визнав винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі