Передавав окупантам дані про ЗСУ та погрожував вбивством голові ОВА: мешканцю Луганської області повідомили про підозру (Фото)

Протягом лютого-березня мешканець Рубіжного Луганської області збирав інформацію про розташування особового складу, військової техніки, фортифікаційних споруд, а також озброєння ЗСУ у Сєвєродонецьку та рідному місті. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Розвіддані у вигляді текстових повідомлень, фото- та відеоматеріалів фігурант надсилав через мобільні месенджери представникам РФ. Окрім цього, чоловік неодноразово надсилав голові Луганської ОВА повідомлення з погрозами вбивства.

На початку квітня правоохоронці затримали прихильника “русского мира”. У його мобільному телефоні виявили листування з представниками РФ, а також повідомлення із погрозами на адресу голови обладміністрації.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігуранту повідомили про підозру за статтею 111 (“надання допомоги у провадженні підривної діяльності проти України в умовах військового стану”) та 350 (“погроза вбивством посадовій особі з метою припинення її діяльності”) КК України. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі