Переховувався від слідства та хотів змінити зовнішність: СБУ затримала іноземного торговця зброєю (Фото)

Про це 3 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ у Чернівецькій області затримали іноземного громадянина, підозрюваного у незаконній торгівлі зброєю. Ним виявився уродженець однієї із країн Центральної Азії. Майже п’ять років чоловік ховався від слідства за організацію транснаціонального каналу нелегального продажу стрілецької зброї через територію України.

У 2018 році правоохоронці викрили підпільного зброяра та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину. Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту, але згодом змінив своє рішення – на домашній арешт. Скориставшись цим, підозрюваний втік від правосуддя.

Довгий час він переховувався. Для цього придбав на підставну особу будинок в одному із населених пунктів Буковини та намагався змінити зовнішність. Співробітники СБУ вистежили та затримали фігуранта за місцем його тимчасового перебування.

Наразі вирішується питання додаткової кваліфікації дій затриманого, якому раніше було повідомлено про підозру за статтею 201 (“контрабанда”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі