Перекинули в Україну для збору розвідданих: СБУ затримала двох російських агентів (Фото)

Про це 19 серпня повідомили у Службі безпеки України

Співробітники СБУ затримали двох російських агентів. Один із них – громадянин росії, який п’ять років тому проходив термінову службу в Костромі. Його ФСБ перекинула в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності під виглядом мирного жителя Донбасу. Викрили чоловіка на території Дружківки. Фігурант активно розповсюджував у соцмережах прокремлівські заклики на підтримку агресії проти України.

За даними слідства, чоловіка завербував кадровий співробітник ФСБ, який входив до складу окупаційних угруповань росії. За його вказівкою, агент прибув до України до початку повномасштабного вторгнення і займався збором розвідданих у Краматорському районі. Отриману інформацію фігурант передав куратору через анонімний Telegram-канал.

Другого агента контррозвідка СБУ викрила у місті Білицьке на Донеччині. Він повідомляв окупантам маршрути переміщення військової техніки ЗСУ у прифронтових районах. Інформацію чоловік передавав через “зв’язного”, що входив до складу бойовиків “ДНР”. Для комунікації використовували закриту групу в “Однокласниках”.

“В обох випадках окупанти використовували отримані від агентів дані для масованих ракетно-артилерійських обстрілів. Також на їхній підставі агресори планували проведення активних диверсійних дій поблизу лінії фронту. Обом затриманим повідомлено про підозри у скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, — йдеться у повідомленні.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі