Перейшли на бік окупантів: двом мешканцям Куп’янська повідомили про підозру (Фото)

Про це 10 вересня повідомив речник Головного управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

СБУ повідомила про підозру двом мешканцям Куп’янська, які погодилися співпрацювати з РФ та добровільно обійняли посади у так званій “тимчасовій військовій адміністрації Харківської області”.

За даними слідства, 55-річний місцевий житель після захоплення міста російськими окупаційними військами перейшов на бік ворога. Чоловік добровільно вступив на посаду керівника “Куп’янського лісового господарства” та пропонував знайомим працювати у створеному загарбниками лісгоспі. Ще одна 47-річна місцева мешканка також добровільно перейшла на бік окупантів та погодилася вступити на посаду головного бухгалтера підприємства.

Наразі обидва зловмисники ховаються на тимчасово окупованій території України, прикриваючись військами росії, які тікають із позицій, що займали раніше. Їм заочно повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі