Перейшли на бік окупантів і почали співпрацювати із загарбниками: двом мешканкам Донецької області повідомили про підозру (Фото)

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, мешканка смт Нікольське Маріупольського району та мешканка смт Лиман Краматорського району перейшли на бік окупантів та почали добровільно співпрацювати з російськими загарбниками. Одна з фігуранток погодилася обійняти посаду “начальниці” у так званому “пенсійному фонді села Володарське”, а інша – “керівника” у “громадській приймальні голови громадського руху “донецька республіка” у Червоному Лимані.

Правоохоронці також встановили, що обидві жінки закликали місцевих мешканців до співпраці з окупаційним режимом. “Чиновниця пенсійного фонду”, перебуваючи у захопленому російськими військовими приміщенні адміністративної будівлі Нікольської районної адміністрації, публічно розповідала журналістам про роботу псевдооргану та забезпечення мешканців пенсіями, вводячи таким чином в оману місцеве населення про нібито легітимність дій незаконної влади.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Двом громадянкам України повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі