Перейшли на бік рашистів: двом екс-поліцейським із Вовчанська повідомили про підозру у держзраді (Фото)

Правоохоронці викрили двох екс-поліцейських із Вовчанська, які перейшли на бік окупантів. Про це 29 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, один із підозрюваних у квітні прийняв пропозицію представників росії і вступив на посаду “старшини” у службі тилового забезпечення в незаконному правоохоронному органі. Фігурант разом із рашистами їздив до тимчасово окупованого Луганська, де отримував поліцейську форму, комп’ютери, канцелярію для зміцнення правоохоронної системи російського зразка.

Його колега, колишній оперуповноважений, також перейшов на бік противника. За вказівками рашистів, чоловік контролював громадський порядок, щоб окупанти спокійно почувалися в місті.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження. Фігурантам заочно повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі