Під Бахмутом загинула харківська волонтер, військовий медик Яна Рихліцька

Волонтер, військовий медик Яна Рихліцька 3 березня потрапила під обстріл в передмісті Бахмута Донецької області, коли евакуювала поранених. Дівчині було 29 років.

Як розповіли Newsroom друзі Яни, вона родом з Хмельниччини, випусниця Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого. У Харкові працювала в IT компанії, з початком повномасштабної війни почала активно допомагати українським військовим як волонтер, а пізніше як військовий медик доєдналася до роботи стабілізаційного пункту у Бахмуті.

“Яна незвичайна людина, миттєво знаходила спільну мову і заводила дружбу з будь-ким. Неймовірно енергійна й самовіддана, найсміливіша з тих, кого я знав. Займалася капоейрою у Харкові, була фанатом цієї культури. Дуже любила тварин. Евакуювала і прилаштовувала собак та котів із передмістя. Швидко налогоджувала системну роботу і взаємодію, залучала кошти. Опікувалася 93, 92 бригадами, батальйоном “Слобожанщина”, спецпідрозділом НГУ “Омега”, ГУР, ТРО, добробатами. Допомогала всім, хто цього потребував, безліч підрозділів. Яна була дуже щедра, вона могла зняти із себе останнє й віддати воїнам”, – розповів один із її товаришів.

Яну Рихліцьку поховають у Вінниці. Вона була єдиною донькою в сім’ї. Батьки Яни вирішили всю фінансову допомогу, яку їм бажають передати, направити її подрузі-волонтерці на потреби ЗСУ. Донат можна зробити за посиланням.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі