Під Харковом держпідприємство безплатно відвантажило замовнику з ОАЕ борошна на 56 мільйонів

У Харківській області аудитори знайшли на державному підприємстві великі фінансові порушення. Загальну суму збитків оцінили у 60 мільйонів гривень. Про це повідомили в Північно-східному офісі Держаудитслужби.

У харківському ЗВО аудитори знайшли порушень на 1,3 мільйона гривень

Перевірка стосувалася періоду з червня 2017 по грудень 2020 року. Як з’ясувалося, за цей час “Новопокровський комбінат хлібопродуктів” втратив велику суму в національній валюті. Зокрема, замовник з ОАЕ безплатно отримав борошно вищого ґатунку на 56 мільйонів гривень.

При цьому в договорі було передбачено, що відвантаження товару повинно проходити після передоплати. Але іноземці не тільки не заплатили відразу, але і не ліквідували заборгованість досі. Як з’ясувалося, в Об’єднаних Арабських Еміратах ліцензія фірми, що отримала борошно, вже скасована.

Розтрата 2,6 мільйона гривень: ексдиректору “Харківбуд” вручили підозру

Крім того, на держпідприємстві знайшли ряд інших порушень. ДП безпідставно витратило понад 400 тисяч гривень на рекламу і благодійність, списало застарілу дебіторську заборгованість на 871 тисячу, а також виплатили зайві кошти працівникам на 1,4 мільйона. Аудитори залучили двох посадових осіб до адміністративної відповідальності та зажадали від директора хлібокомбінату усунути порушення.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі