Під Харковом закінчують консервувати будинок, пошкоджений авіударом РФ

Багатоквартирний житловий будинок у селищі Докучаєвське Роганської громади зазнав руйнувань внаслідок авіаудару в ніч з 9 на 10 березня 2022 року. Ракета влучила між 4 і 5 поверхами будинку. Внаслідок цього було пошкоджено вікна, двері, інженерні мережі, стіни, перекриття та інше. Тоді загинула почесна професорка місцевого університету, яка була приткута до ліжка, і троє людей зазнали легких поранень.  
 
Консерваційні роботи розпочали на початку грудня, наразі вже підсилили несучі конструкції поверхів. Як повідомили у пресслужбі Харківської ОВА, на початку лютого цей етап планують закінчити.  

Справжній турецький чай із доставкою від компанії Grida

Як проінформував заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, будинок консервують за кошти резервного фонду державного бюджету та місцевого бюджету Роганської громади. Орієнтовна вартість робіт становить 3 мыльйони 100 тисяч грн.

Невдовзі також планують підготувати проєктно-кошторисну документацію щодо відновлювлення цієї будівлі.  
 
 Заступник Роганського селищного голови Микола Котелевець розповів, що за час повномасштабного вторгнення у громаді внаслідок артилерійських обстрілів і авіаударів постраждали 50 багатоповерхових будинків і 630 приватних домоволодінь. Також пошкоджено 8 об’єктів соціально-критичної інфраструктури – котельні, школи, дитсадки. Уже проведено відновлювальні роботи у двох закладах загальної середньої освіти, у котельнях Докучаєвського та Рогані, замінені вікна та покрівля в багатоповерхових будинках.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі