Під виглядом волонтера збирала дані про ЗСУ: у Запоріжжі затримали російську агентку

Про це 14 вересня повідомили у Службі безпеки України.

СБУ у Запоріжжі затримала агентку ФСБ. За даними слідства, жінка прибула до міста під виглядом волонтера. Рашисти завербували громадянку ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Від свого “куратора” фігурантка отримала позивний “007” та інструкції щодо ведення підривної діяльності.

На тимчасово окупованій території жінка, використовуючи особисті зв’язки, збирала дані про учасників партизанського руху для їхнього подальшого виявлення. Ще одним завданням поплічниці окупантів було налагодження контактів з українськими захисниками для встановлення їх переміщень та місць дислокації.

Отримані координати, інформацію про кількість особового складу та техніки ЗСУ агентка планувала передавати окупантам через анонімний Telegram-канал.

Співробітники СБУ затримали жінку. Їй повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі