Підписав “трудовой договор” з окупантами: поліцейському з Куп’янського району висунули підозру

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року колишній старший інспектор з ювенальної превенції Куп’янського районного відділу поліції добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з представниками РФ, які окупували селище Шевченкове.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, у липні зрадник подав заяву про прийняття на посаду у незаконному правоохоронному органі, додавши копії особистих документів, автобіографію, анкету, особисті фотокартки та підписав «трудовой договор». Окупанти призначили його на посаду «и. о. старшего оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних» в так званому «УВД ВГА Харьковской области». За свою роботу на ворогів експоліціянт отримував 60 тисяч рублів щомісячно.

“Я за Росію. Мені Путін подобається”: поліція розшукала проросійську переселенку з Луганська, яка оселилася в Чугуєві

У подальшому зрадник добровільно обійняв посаду «участкового уполномоченного полиции” в поселке Шевченково, чим забезпечив становлення і зміцнення влади РФ на тимчасово окупованій території. 

Колишньому поліцейському заочно повідомлили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі