Підприємця з Харкова відправили до в’язниці за «злив» росіянам інформації про ЗСУ

Приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, у липні минулого року вирішив співпрацювати з ворогом. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, чоловік через месенджер «Telegram» передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові. Ворожий поплічник ставив відповідні позначки на зображеннях мап місцевості і надсилав ці файли представнику рф.

Крім того, встановлено, що на виконання завдання куратора харків’янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривачі до них. «Покупку» чоловік сховав за місцем роботи — у торгівельному павільйоні одного з місцевих ринків. У подальшому підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді особі, яка назве пароль. Оплату за «товар» — боэприпаси — обвинувачений отримав на банківську картку.

Ще одну гранату підприємець залишив собі і став зберігати її в багажнику власного автомобіля. У вересні минулого року в ході огляду автівки правоохоронці вилучили зазначений боэприпас і викрили чоловіка. Під час подальших слідчих дій було встановлено факт співпраці підприємця з представником рф.

Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину. Орджонікідзевський райсуд Харкова визнав винним чоловіка в несанкціонованому поширенні в умовах воєнного стану інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі