Підтримала вторгнення російських окупантів до України: у Києві співробітниці гімназії повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці викрили мешканку столиці, яка виправдовувала вторгнення російських військ до України. Про це 20 жовтня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення росії інструктор з фізичного виховання однієї з київських гімназій у соціальній мережі неодноразово поширювала повідомлення про підтримку дій країни-агресора проти України та виправдання рашистів.

Крім цього, фігурантка визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами рф, стверджувала, що “Київ є власністю Москви” і висловлювала надію на перемогу рф.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Жінці повідомили про підозру за статтями 109 та 436-2 (“поширення матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні та виправдання збройної агресії РФ проти України”) КК України. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі