Підтримував окупантів та отримував гроші з РФ: у Харкові затримали російського пропагандиста (Фото)

Про це 5 вересня повідомив речник Головного управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 47-річний мешканець окупованої Горлівки з кінця минулого року проживав у Харкові. Чоловік розповсюджував публікації, в яких виправдовував збройну агресію росії проти України.

Обіймаючи фейкову посаду “заступника голови спілки письменників ЛНР”, фігурант в інтерв’ю російському літературному каналу заявляв про те, що нібито Україна вісім років бомбила Донбас, а російську агресію намагався представити як внутрішній громадянський конфлікт. Окрім цього чоловік заявляв, що з 2014 року Україна перестала існувати як держава.

Згідно з висновками лінгвістичного дослідження, проведеного з ініціативи СБУ, працівники Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди встановили, що висловлювання ворожого пропагандиста мають антиукраїнський характер.

Під час обшуку у будинку фігуранта у Харкові правоохоронці вилучили комп’ютер, засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності, а також майже 70 тисяч гривень, отриманих із Росії.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 436-2 (“виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі