Підтримував рашистів і хотів присягнути на вірність “ДНР”: мешканця Одеської області засудили до 15 років ув’язнення (Фото)

Правоохоронці викрили мешканця Одеської області, підозрюваного у сприянні російським окупантам. Про це 27 жовтня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, з лютого фігурант почав співпрацювати з представниками країни-агресора та так званої “ДНР”. Чоловік у соціальних мережах поширював проросійську ідеологію, звеличував РФ і підтримував збройну агресію окупантів.

Окрім цього, мешканець Одеської області налагодив контакт із керівником псевдореспубліки та так званим “мвд днр”. Перебуваючи на підконтрольній Україні території, чоловік збирав інформацію про підрозділи ЗСУ, які розміщувалися на території регіону.

При спробі виїзду на окуповану російськими військовими територію Запорізької області для складання присяги на вірність “ДНР” фігуранта затримали правоохоронці.

Щодо нього слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 111 (“державна зрада”) та 258-3 (“участь у терористичній організації”) КК України. Суд визнав чоловіка винним та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі