Покращення не чекайте: харківські синоптики прогнозують негоду до кінця тижня

У Харкові та області аномальна для початку червня негода триватиме, як мінімум, до кінця тижня. Синоптики прогнозують дощі та невисоку температуру. Про це повідомили в Харківському гідрометцентрі.

У Харкові вітром повалило п’ять дерев

Сьогодні вночі очікуються значні опади, а також пориви вітру швидкістю до 15-20 метрів у секунду. Загалом, дощі йтимуть до 7 червня. Також не варто очікувати швидкого потепління – до кінця тижня стовпчик термометра не підніметься вище 18-19 градусів за Цельсієм. За даними гідрометцентру, такі погодні умови не є типовими, але поки не можна говорити про будь-які аномалії або рекорди.

“Місяць тільки почався, але вчора середньодобова температура була на 6,8 градусів менше норми. Хоча поки рано говорити про які-небудь “рекорди”, – розповіла Newsroom синоптик Тетяна Мисіна.

“Можна плавати на лавочці”: в Харкові через дощ затопило вулицю

Нагадаємо, раніше синоптики назвали квітень найхолоднішим місяцем за останні 17 років. Середньодобова температура становила всього +8,3 градуса при нормі 9,7 градусів вище нуля. Прохолоднішим був квітень 2003 року, тоді синоптики зафіксували середньодобову температуру в 6,2 градуса тепла. Найхолоднішим днем ​​метеорологи називають 5 квітня, коли стовпчики термометрів опустилися до позначки -3,9 градусів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі