Посадовицю Вовчанської міськради підозрюють у колабораціонізмі: будувала “фінансову систему” при окупантах

Правоохоронці викрили пособницю ворога у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. Зловмисницею виявились 46-річна заступниця начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міскради, яка добровільно погодилась на співпрацю з окупантами.

Як повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, за пропозицією керівника окупаційної адміністрації жінка стала «начальником відділу бухгалтерського обліку та звітності Військово-цивільної адміністрації Вовчанського району Харківської області». На цій «посаді» колаборантка перевіряла фінансові документи та підписувала їх, готувала усі документи фінансового характеру відповідно до російських форм та зразків.

Також вона постійно намагалась залучати місцевих жителів до лав псевдоустанови. Жінка особисто займалась підбором кадрів, які мали забезпечувати діяльність новоствореного незаконного органу. За це зловмисниця щомісячно одержувала «зарплату» у російських рублях.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі