Поспішав виконувати ворожі накази і забув змінити банер: колаборанту з Куп’янська оголосили підозру в держзраді

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності голові так званої “тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”, який пішов на співпрацю з російськими окупаційними силами в обмін на отримання керівної посади. Про це 15 серпня повідомив речник Головного управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

На окупованій частині Харківщини колаборанти та частина мешканців отруїлися російською “гуманітаркою”

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27 червня у Куп’янську відбувся черговий проросійський захід, присвячений призначенню 44-річного колаборанта на посаду голови “тимчасової цивільної адміністрації Куп‘янського району Харківської області”. Як повідомлялось раніше, саме він донедавна був “очільником” адміністрації в окупованій Козачій Лопані.

“Отримавши фейкову посаду, ворожий поплічник почав активно налагоджувати роботу “в новому ключі” та закликати своїх підлеглих співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації. Чоловік так поспішав виконувати ворожі накази, що навіть забув змінити банер з українськими написами. Тому дуже символічно, що колаборант здійснює свою промову для російських ЗМІ на фоні україномовного банеру Куп’янської міської ради”, – зазначив Абдула.

У спецслужбі наголосили, що Куп’янськ був і залишається українським містом, навіть в умовах рашистської окупації.

“Невдовзі всі окуповані українські міста будуть звільнені від загарбників, а кожен, хто добровільно співпрацював з ворогом – відповідатиме перед Українським Законом”, – каже речник.

Розвідка просить жителів Енергодару передавати дані колаборантів та місця дислокації рашистів

Наразі за співпрацю зі злочинним режимом йому заочно повідомили про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у зв’язку з тим, що окупанти були незадоволені роботою колишнього мера Куп’янська-зрадника Геннадія Мацегори, вони зняли його з посади та заарештували.

Коментарі