Постачав молочну продукцію окупантам: справу депутата-бізнесмена з Куп’янська передали до суду

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно гендиректора Куп’янського молочноконсервного комбінату і депутата Куп’янської районної ради Олександра Радченка за фактом пособництва державі-агресору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що генеральний директор підприємства у Куп‘янську під час окупації міста налагодив стійкі робочі та ідеологічні зв‘язки з представниками РФ. З так званою «ВГА Купянского района» обвинувачений уклав договір поставки товару на загальну суму понад 3,5 млн гривень.  Крім того, з травня по вересень 2022 року гендиректор уклав контракти на реалізацію молочної продукції з підприємствами в окупованому Луганську на суму близько 100 млн гривень.

У Харкові судитимуть ексзаступника начальника митниці

На початку вересня в одному з російських пропагандистських Телеграм-каналів був виставлений «звіт» про результат тісної співпраці гендиректора та окупантів: «Благодаря поддержке Министерства экономического развития Российской Федерации, руководства Республики, военно-гражданской администрации Харьковской области сегодня состоялась поставка первой партии молочной продукции из Купянска в донецкую народную республику».

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, під час обшуку на заводі правоохоронці вилучили понад пів мільйона російських рублів.

Депутата-гендиректора підприємста затримали наприкінці жовтня. Наразі він перебуває під вартою. 

Санкція статті, яку йому інкримінують, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 10 десяти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі