Постачав окупантам м’ясо зі своєї ферми: на Харківщині затримали колаборанта

48-річний керівник сільськогосподарського підприємства з Куп’янського району, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур, після захоплення частини регіону підтримав російських загарбників і добровільно почав співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією та військовими рф. Про це повідомили у преслужбі СБУ.

Встановлено, що з квітня до серпня 2022 року, протягом майже усього періоду окупації, зловмисник добровільно на постійній основі надавав представникам збройних формувань держави-агресора м’ясо худоби, яка вирощувалася на його фермі.

В Харківській області оголосили вирок жінці, яка агітувала проти ЗСУ та годувала російських терористів

Колаборант перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у фейкових податкових органах окупантів та взяв на себе «зобов’язання» щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Для цього він навіть відкрив банківський рахунок у валюті рф в одному з російських банків.

За даними слідства, протягом липня-серпня минулого року він незаконно вивіз до росії щонайменше 40 тонн насіння соняшника на загальну суму понад півмільйона гривень. Там він реалізував агропродукцію російським монополістам і отримав від них розрахунок у рублях.

До того ж, на початку окупації колаборант добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик.

Після звільнення району зловмисник намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

NewsRoom – незалежне видання, що розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто».

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі