Повідомляла окупантам координати ЗСУ: поліцейські затримали російську коригувальницю (Відео)

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

За даними слідства, 50-річна мешканка Дружківки Донецької області з 2014 року підтримувала зв’язок із представниками окупаційних військ. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну фігурантка активізувалася. Жінка надсилала російському координатору скріншоти карт з місцезнаходженнями військовослужбовців ЗСУ та зашифровані повідомлення про результати ракетно-бомбових ударів по місту, доповідала про руйнування та кількість жертв.

У ряді випадків мешканка Дружківки надавала ворогові неперевірену інформацію, внаслідок чого страждав житловий сектор та мирні жителі. Так, 30 серпня російські війська завдали чотирьох ударів із зенітно-ракетного комплексу “С-300” по двох школах та палацу спорту. Про результати атак жінка відзвітувала куратору.

Правоохоронці затримали російську коригувальницю. Наразі перевіряється інформація про її можливу причетність до підготовки обстрілу.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі