Пожежа в чугуївській школі: влітку директора оштрафували за порушення правил пожежної безпеки

Сторож, який перебував вночі в будівлі ліцею №2 в Чугуєві, намагався загасити загоряння за допомогою декількох вогнегасників, але коли це не вдалося, викликав рятувальників. Про це кореспонденту Newsroom розповів начальник сектора зі зв’язків зі ЗМІ облуправління ДСНС Євген Василенко.

За його словами, в школі не було пожежної сигналізації, хоча, згідно з вимогами, в місці масового перебування дітей обов’язково повинні діяти система оповіщення та система пожежної автоматики. Більш того, раніше в школі були виявлені й інші порушення пожежної безпеки. “У вересні 2020 року в ході позапланової перевірки цього навчального закладу фахівці ДСНС виписали припис про порушення. Деякі з них були усунені, але такі вимоги як пожежна автоматика, обробка дерев’яних конструкцій вогнетривким розчином і облаштування захисту від блискавок не були виконані. Тому в липні цього року керівник навчального закладу була притягнута до адміністративної відповідальності за невиконання приписів на 1700 гривень”, – розповів Newsroom Євген Василенко.

“Ніякого будинку престарілих тут немає”: після пожежі приватні хоспіси ховаються від ЗМІ

Основна версія виникнення пожежі – коротке замикання електропроводки. Джерело загоряння, ймовірно, перебував під дахом спортзалу.

В “Харківському антикорупційному центрі” повідомили, що за даними системи електронних закупівель “Прозорро”, управління освіти Чугуївської міськради місяць тому замовило систему пожежної сигналізації. Вона повинна була бути встановлена ​​до 1 листопада.

Нагадаємо, 50 рятувальників гасили школу в Чугуєві всю ніч. Пожежа в навчальному закладі спалахнула у неділю о 19:28. Полум’я охопило дерев’яні конструкції даху та перекриття над приміщенням спортзалу, а також частково – двоповерхової будівлі самої школи. Загальна площа пожежі склала близько 500 квадратних метрів. Остаточно пожежу ліквідували сьогодні о 06:30.

Спортзал школи практично повністю знищений вогнем, також залиті водою приміщення кабінетів і комп’ютерного класу. Учні початкової школи, приміщення якої практично не постраждали від вогню, будуть займатися в своїх класах. А рішення по учнях 5-11 класів планують прийняти сьогодні.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі