Працювала в окупаційній адміністрації Куп’янська: на Харківщині затримали посібницю рашистів (Фото)

Силовики затримали жінку, яка працювала у ворожій військово-громадянській адміністрації Куп’янського району. Про це 12 жовтня повідомили на офіційній Facebook-сторінці Управління СБУ в Івано-Франківській області.

За даними слідства, фігурантка працевлаштувалась в окупаційну адміністрацію на посаду провідного спеціаліста відділу звернень громадян. Вона працювала у громадській приймальні гауляйтера Віталія Ганчева.

Жінка займалася наданням консультацій щодо отримання російського громадянства, російських пенсій, розподілом допомоги від РФ та влаштуванням на роботу місцевих жителів під російською владою.

За словами фігурантки, роботу окупаційної адміністрації особисто курирували співробітники російської ФСБ. Дехто з них обіймав посади в адміністрації під прикриттям. Колаборанти з верхівки окупаційної влади виконували те, що їм наказували представники ворожої спецслужби.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Жінці повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна. Наразі фігурантка перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі