Працював на Telegram-канал Шарія: у Запоріжжі затримали російського інформатора (Відео)

Правоохоронці викрили помічника російських окупантів. Про це 7 листопада повідомили у Службі безпеки України.

Блогер із Запоріжжя збирав та передавав представникам країни-агресора інформацію про наслідки ракетних ударів по обласному центру. Для цього чоловік створив інтернет-платформу, на якій публікував фото- та відеоматеріали з власними коментарями та описом подій. Ці відомості “підхоплювали” спецслужби РФ та використовували у своїх злочинних цілях.

“Сюжети” блогера також активно використав прокремлівський пропагандист Анатолій Шарій для наповнення власного Telegram-каналу та проведення інформаційно-підривної діяльності проти України. Він готував деструктивний контент, у якому заперечував причетність кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст.

Співробітники СБУ затримали фігуранта під час чергової спроби розповсюдження інформації на користь країни-агресора. У чоловіка вилучили мобільний телефон доказами протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання про притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності за статтею 114-2 (“несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення та розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах військового стану ”) КК України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі