Правоохоронці в Ізюмському районі вилучили російські підручники (Фото)

На деокупованій території смт Борова Ізюмського району правоохоронці виявили російські підручники для школярів. Про це 27 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

У приміщенні, де була так звана “адміністрація” зберігалися книги з російської мови, історії РФ різних періодів, основ безпеки життєдіяльності, суспільствознавства з російським триколором на обкладинці.

У підручнику з історії написано про “велике возз’єднання Криму з РФ” і про “найбільший проект – будівництво Кримського мосту”. Не оминули автори книг і визнання РФ незаконних “ДНР” та “ЛНР” у лютому 2022 року. Також, у підручнику з основ безпеки життєдіяльності, йдеться, що події 2014 року в Україні – це прояв екстремізму та тероризму, розповіли у прокуратурі.

У відомстві зазначили, що всі знайдені підручники будуть використані як речові докази у кримінальних провадженнях за фактами колабораційної діяльності та геноциду.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі