Представився співробітником СБУ та намагався виманити у бізнесменів $500 тисяч: у Києві затримали рецидивіста (Фото)

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань затримала чоловіка, якого підозрюють у здирстві. Про це 31 жовтня повідомили у прес-службі СБУ.

Фігурант під виглядом співробітника СБУ намагався виманити в однієї із київських компаній гроші. За даними слідства, підприємство займалося виготовленням металообробних верстатів. До складу керівництва фірми донедавна входив громадянин Російської Федерації, депутат так званої державної ради республіки Крим. Після початку повномасштабної російської агресії підприємство звільнило росіянина і почало шукати консультанта, який би допоміг компанії не потрапити до списків санкцій РНБО. Дізнавшись про це, фігурант зв’язався із власниками бізнесу. Представившись співробітником СБУ та використовуючи підроблене посвідчення, чоловік запропонував допомогу, а за свої послуги зажадав $500 тисяч.

28 жовтня псевдоспівробітника СБУ під час отримання першого траншу у розмірі 250 тисяч доларів затримали. Правоохоронці також з’ясували, що фігурант перебуває у розшуку за скоєння умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 190 КК України. Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави. Санкція передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі