Президента промислового гіганта “Мотор Січ” затримали за підозрою в роботі на РФ (Фото)

Про це 23 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ затримали президента АТ “Мотор Січ” та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності за підозрою у колабораціонізмі та державній зраді.

За даними слідства, фігуранти налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора та діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєння для росії.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних гелікоптерів типу Мі-8АМТШ-ВН “Сапсан”, КА-52 “Алігатор”, Мі-28Н “Нічний мисливець”. Ці зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну, що підтверджено численними фактами знищення ворожих бойових гелікоптерів нашими захисниками.

Для обходу встановлених обмежень на торгівлю з РФ організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи та Східної Азії. Саме ці компанії надсилали замовлення українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони. Однак після отримання військової продукції “посередники” переправляли її до росії. Також ворог використав своїх іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі