Продавали гуманітарну допомогу, призначену для ЗСУ: двом волонтерам із Дніпра вручили підозри (Фото)

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, двоє волонтерів благодійного фонду у Дніпрі налагодили механізм продажу гуманітарної допомоги, отриманої від Республіки Польща. Фігуранти систематично реалізовували продукти та засоби особистої гігієни, призначені для ЗСУ.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Під час обшуків у будинках, автомобілях фігурантів, а також у орендованих складах правоохоронці вилучили шість тонн продуктів харчування, засоби гігієни, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та два мільйони гривень. Крім цього, під час слідства правоохоронці задокументували незаконний продаж гуманітарної допомоги на суму 850 тисяч гривень.

Двом жителям Дніпра вручили підозри за статтею 201-2 (“незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку під час воєнного стану”) КК України. Наразі вирішується питання про взяття обох чоловіків під варту.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі