Продавали машини, призначені для українських військових: СБУ викрила двох “волонтерів” (Фото)

Про це 18 серпня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, двоє чоловіків із Житомира та Бердичева організували незаконну схему продажу автомобілів. Для прикриття своєї діяльності спільники офіційно зареєстрували на підставну особу фіктивну благодійну організацію. Прикриваючись документами, фігуранти ввозили до України транспортні засоби під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ та Нацгвардії. Після цього чоловіки продавали машини з нульовим розмитненням за середньоринковою ціною українським військовим та волонтерським організаціям.

За такою схемою псевдоволонтери продали понад два десятки “гуманітарних” машин. Одного з фігурантів правоохоронці затримали під час чергової угоди. Під час обшуків у будинках чоловіків силовики вилучили документальні матеріали із доказами протиправної діяльності.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Одному з спільників вручили підозри за статтею 201-2 (“незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку”) КК України. Вирішується питання про вручення підозри його спільнику.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі