Продавав через Інтернет і відправляв поштою: харківські поліцейські викрили торговця зброєю з Києва

Наприкінці 2022 року працівники управління карного розшуку в Харківській області отримали оперативну інформацію про 23-річного жителя Києва, який через мережу Інтернет займається збутом вогнепальної зброї. Для встановлення причетності підозрілої особи до злочинної діяльності поліцейські здійснили комплекс оперативно-розшукових заходів.

У листопаді 2022 року під час реалізації першого етапу заходів, які проводилися працівниками карного розшуку спільно з працівниками Богодухівського райвідділу поліції було зафіксовано факт продажу фігурантом покупцеві револьверу системи «Наган» за 15 тисяч гривень.

Мешканець Миколаївської області продавав зброю, яку покинули окупанти

В січні цього року зловмисник продав черговому клієнту за 30 тисяч гривень пістолет ТТ калібру 7,62 мм, кобуру та 4 магазини до нього. Даний факт також був задокументований харківськими поліцейськими.

Встановлено, що киянин знаходив клієнтів в мережі Інтернет та після здійснення оплати на банківську картку відправляв покупцеві посилку з товаром.

У рамках відкритого кримінального провадження 20 січня працівники провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання фігуранта. В результаті правоохоронці вилучили гвинтівку Мосіна, пістолет-кулемет Шпагіна у розібраному стані, майже 200 патронів різних калібрів, корпус гранати Ф-1, 2 міни та 2 ножі. Зброю та боєприпаси направили на експертизу.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу. Максимальне покарання за скоєння даного кримінального правопорушення передбачає до 7 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі