Пропонували призовникам утікати за кордон: СБУ затримала депутата забороненої ОПЗЖ та керівника філії столичного банку

Двох організаторів нелегальних трафіків затримали у Києві та Луцьку. Одним із фігурантів виявився депутат Чернігівської районної ради від забороненої партії ОПЗЖ. Як повідомили у пресслужбі СБУ, він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків.

Для цього депутат за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний «супровід» через пропускні пункти держкордону. Вартість таких «послуг» становила від 3 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта. Для реалізації схеми зловмисник залучив свого знайомого з Волині як посередника для передачі грошей.

Ще один канал нелегальної міграції викрикли у Києві. Встановлено, що незаконну діяльність організував директор відділення одного зі столичних банків. За 16 тисяч долрів він «гарантував» ухилянтам своє сприяння у нелегальному перетині держкордону через підроблені документи щодо непридатності до військової служби. Посадовця затримали поблизу його місця роботи після передачі всієї суми грошової «винагороди».

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України: незаконне переправлення осіб через державний кордон України. За рішенням суду підозрюваних узяли під варту.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі