Прикривалися мешканцями Київської області, як живим щитом: двом російським військовим повідомили про підозру (Фото)

Про це 24 серпня повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, двоє російських військовослужбовців на початку широкомасштабної військової агресії росії проти України тероризували мешканців тимчасово окупованих селищ Бородянка та Макарів Київської області.

Загарбники не тільки використовували громадянське населення для прикриття як живий щит, а й застосовували проти мирних громадян тортури, жорстоке поводження та інші акти насильства. Крім цього, окупанти здійснювали мародерство та неодноразово обстрілювали житлові будинки й об’єкти цивільної інфраструктури.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Двом військовослужбовцям 37-ї окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу зс рф повідомили про підозру за статтею 438 (“порушення правил і звичаїв війни”) Фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі