Приставили до горла підлітка ніж та вимагали видати позиції ЗСУ: командиру “кадировців” повідомили про підозру (Фото)

Про це 12 серпня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, командир мобільного загону особливого призначення управління федеральної служби військ національної гвардії росії від Чеченської Республіки під час тимчасової окупації смт Бабинці Київської області з товаришами по службі в одному з будинків проводив незаконний допит підлітка.

Погрожуючи потерпілому зброєю, фігурант вимагав повідомити місце розташування військовослужбовців ЗСУ та тероборони. “Кадировець” змусив хлопця вийти з дому надвір. Там окупанти за наказом свого командира схопили хлопця, приставили до горла ножа і, погрожуючи зброєю, продовжили допит. Після цього підлітка посадили у броньований автомобіль та возили населеним пунктом, випитуючи інформацію про ЗСУ.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Командиру мобільного загону особливого призначення управління федеральної служби військ національної гвардії росії від Чеченської Республіки заочно повідомили про підозру за статтею 438 (“порушення правил та звичаїв війни”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі