ПВК “Вагнер” масово набирає російських ув’язнених із ВІЛ та гепатитом — ГУР

Керівництво ПВК “Вагнер” масово рекрутує російських ув’язнених, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема на ВІЛ та гепатит C. Про це 25 жовтня повідомили на офіційній Facebook-сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У ГУР зазначають, що таких хворих “бійців” рашисти позначають відповідними браслетами на руках.

“Явище набуло масового характеру. Тільки з однієї виправної колонії №5 у селищі Металобуд Ленінградської області у ПВК “Вагнер” “мобілізували” понад сотню ув’язнених із підтвердженим ВІЛ або гепатитом С. Командування “вагнерівців” змушує рекрутів надягати на руку червоні браслети за наявності ВІЛ, і білі – у разі гепатиту С”, – повідомили у ГУР.

Також стало відомо, що російські медики систематично відмовляються надавати допомогу поміченим пораненим. В Україні виявлено полонених бойовики з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масове “рекрутування” інфікованих ув’язнених у ПВК “Вагнер”.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі