Ректор Харківського вишу відзвітував про доходи перед звільненням

Олександр Черевко, який 30 років керував Харківським національним університетом харчування і торгівлі, подав декларацію перед звільненням.

Про це стало відомо 14 січня з матеріалів, опублікованих на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Згідно з документом, у 2021 році Олександр Черевко заробив на посаді ректора 782,5 тисячі гривень (близько 65 тисяч гривень). Ще 207 тисяч гривень він отримав у якості пенсії, 362,5 тисячі гривень склали соціальні виплати від Харківської міськради. Додаткові 36,7 тисячі Черевко отримав від Нацакадемії аграрних наук та 1200 гривень склав приз від Харківської облради.

Харківський вуз очолить ректор-мільйонер

Разом з дружиною ректор зберігав готівкою півмільйона гривень і 50 тисяч гривень, на банківському рахунку у нього лежало 363 тисячі гривень.

У колонці нерухомості Олександр Черевко вказав, що володіє квартирою в Харкові площею 84,4 м кв. Також йому належить гараж в Харкові та житловий будиночок в Чугуївському районі. У подружжя є квартира на 118,1 м кв і два офісних приміщення. У гаражі подружжя стоїть Toyota RAV4 2019 року випуску вартістю 879 тисяч гривень.

Згідно з офіційною біографією Олександр Черевко очолив Харківський громадське харчування ще в 1991 році. З того часу він був беззмінним керівником вузу, який сам же закінчив в 1974 році.

Ректор Харківського вузу купив квартиру за два мільйони гривень

Нагадаємо, раніше в Харкові створили новий вуз. Державний біотехнологічний університет об’єднав чотири вузи: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка, Харківську державну зооветеринарну академію, Харківський національний аграрний університет імені Василя Докучаєва та Харківський державний університет харчування і торгівлі. Об’єднаний університет наприкінці 2021 року очолив народний депутат від партії “Слуга народу” Андрій Одарченко.

Коментарі