Ректором Харківського вузу став народний депутат

У Державному біотехнологічному університеті пройшли вибори ректора. За підсумками голосування, новим керівником став нардеп від партії “Слуга народу” Андрій Одарченко. Його кандидатуру підтримали 65,93% виборців.

Як розповів Newsroom Руслан Тихонченко, який тимчасово керував університетом в період злиття вузів, вибори пройшли демократично та відповідно до усіх норм.

“Скрізь стояла охорона, були допущені спостерігачі та преса. За винятком спроб зірвати роботу виборчих комісій, дві з яких – з суттєвими зусиллями, процес виборів пройшов упорядковано. На жаль, за вже сформованою українською традицією, деякі кандидати публічно критикують процедуру голосування, результати якого їх не задовольняють. Але всі нападки не мають під собою ніяких фактів”, – сказав Тихонченко, зазначивши, що вже отримав пропозицію продовжити роботу у вузі.

У Харкові проректором нового університету хоче стати експодатківець

Нагадаємо, Державний біотехнологічний університет об’єднав чотири вузи: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка, Харківську державну зооветеринарну академію, Харківський національний аграрний університет імені Василя Докучаєва та Харківський державний університет харчування і торгівлі.

У виборах, які пройшли 29 грудня, брали участь нардеп Сергій Одарченко, колишній завкафедрою організації виробництва, бізнесу та менеджменту ХНТУ сільського господарства імені Василенка Олексій Красноруцький, ексректор того ж вузу Олександр Нанка та колишній ректор Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва Олександр Ульянченко.

Коментарі